True Cobbers | Om True Cobbers
14968
page,page-id-14968,page-template,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.2,vc_responsive
 

Om True Cobbers

Vi är en liten uppfödare av den unika rasen Australian Cobberdog.

Vi är inte en kennel utan våra avelshundar lever som familjemedlemmar hos oss eller hos fodervärdar. Det är av stor vikt för oss att alla våra hundar får den stimulans, uppmärksamhet och kärlek som varje hund behöver.

Labradoodlar finns hos ett fleratal uppfödare, men det är skillnad på labrdoodles och labradoodles. Vi har valt att jobba med Australian Cobberdog  och  jobbar för att bevara de ursprungliga linjerna som kommer från grundarna, där man under många generationer och lång tid har utvecklat rasen och  där fokus varit att ta fram en arbetsvillig och allergivänlig ras. En Australian Cobberdog är inte bara en blandras mellan pudel och labrador, det är en ras som utvecklad under lång tid och som har upp till sex olika grundraser i sitt urspring.

En Australian Cobberdog har en rak stamtavla som går tillbaka till någon av grundarnas linjer ( Rutland Manor eller Tegan Park) . Det vill säga de urprungliga linjerna där varje hund var en blandning av minst tre av följande raser: Labrador, Pudel,  Irish water spaniel, Amerikansk och Engelsk Cocker spaniel. Arbetet med att ta fram och utveckla  Authentic Australian  Labradoodle har pågått under flera decenier och sedan början på 2012 är  “Australian Cobberdog” erkänd som en ny ras under utveckling.

Den “äkta” Australiensiska Labradoodlen med rak stamtavla till grundarnas linjer beskrivs ibland på nätet under dessa namn: Authentic Australian Labradoodle, True Australian Labradoodle, ASD Labradoodle, Även om  Australian Cobberdog har sitt ursprung i Authentic Australian Labradoodle så är Australian Cobberdog idag en egen ny ras under utveckling. Innan du köper en labradoodle välj en seriös uppfödare, ställ krav på ursprung/ stamtavla och försäkra dig om att du vet vad du köper.

Det finns många uppfödare som drar nytta av den äkta australiensiska labradoodlens goda rykte om dess fantastiska egenskaper när det marknadsför sina Labradoodles.  I många fall är det inte annat än Labrador-pudel korsningar. Låt dig inte luras, det är inte samma sak!

True cobbers är som uppfödare av Australian Cobberdog registrerad medlem i MDBA och den internationella Cobberdog organisationen AIACC.

courses

Köpa valp av oss

Det är av stor vikt för oss att alla våra hundar får den stimulans, uppmärksamhet och kärlek som varje hund behöver. Alla våra hundar testas regelbundet och vi är noga med att välja avelshundar utifrån temprament, päls kvalité.  Vi ögonlyser och röntgar armbågar och höfter på alla våra avelshundar. Alla våra hundar är fria från PRA via sina föräldrar och innan vi tar en hund i avel har vi gjort dna tester för säkra upp deras avelslinjen.    Aveln är reglerad via avelskontrakt för att rasen ska kunna så småningom bli en erkänd ras och alla valpar som säljs som familjehundar ska steriliseras innan leverans alternativt säljas med ett kontrakt som förhindrar oönskad avel. Avelshundar säljes endast till seriösa uppfödare.   Våra hundar deltar i alla våra dagliga sysslor och liv var sig det gäller jobb, fjällsemester, bilsemester en dag på stranden eller en fotbollsmatch är alltid våra hundar med oss. Valpar hos oss kommer växa upp i en hemmiljö med lugn och ro men även få möjlighet till socialisering med barn och andra hundar som en naturlig del i en labradoodels uppväxt. Vi kommer att ha ca 2 kullar per år och är mycket noga med vem som köper våra valpar. Vi vill följa våra valpars uppväxt och hoppas på en lång relation med våra valpköpare.   Boka valp

Varför Australian Labradoodle/Cobberdog?

Vi har allergier och astma i vår familj och därför är det viktig för oss att behålla den allergivänglia päls som grundarna har lyckats med. Vi har därför valt Authentic Australian Labradoodle/Cobberdog och jobbar för att bevara rasens ursprung. Till skillnad från tex orgin labradoodle som är en ren korsning mellan pudel och labrador är egenskaperna, som tex allergivänligheten, mer förutsägbara i och med att man har jobbat med rasen i flera generationer. Det finns många uppfödare som drar nytta av den äkta australiensiska labradoodlens goda rykte om dess fantastiska egenskaper när det marknadsför sina Labradoodles. I många fall är det inte annat än Labrador-pudel korsningar. Låt dig inte luras, det är inte samma sak!. Läs mer här >>

Våra hundar

Arthurprof
Arthur

Arthur föddes den 20:e November 2012 hos Lisa Carson Doodledogs i UK. Han en stor medium labradoodle .

Läs mer
Baby
Baby

Baby föddes 2012 i USA hos Sandcasltes Labradoodles.  Baby är en 100% RMTP s medium Australian labradoodle.

Läs mer
Ladyprof
Lady

Pink Lady föddes i oktober 2013 i Holland hos Dutchdoodles. Lady är 100% RMTP och blir  som vuxen en  liten standard eller en stor medium.

Läs mer
suzieprof
Suzie Q

Suzie Q föddes 2012 i USA hos Sandcasltes Labradoodles.  Suzie är en 100% RMTP stor mini eller en liten medium Australian labradoodle.

Läs mer